Collage Gp - egy kép amely több részletből áll össze
 

Szeretnénk egy kicsit különlegesebbé tenni a blogot azzal, hogy havonta más-más témában írunk/hozunk érdekességeket, bejegyzéseket. Az oldalon a kettőnk véleményét olvashatod - nagyrészben - amivel nem kell egyetértened, de arra kérünk, hogy amennyiben nem úgy gondolod ahogy mi, kultúráltan fogalmazd meg. Senkit sem áll szándékunkban megbántani, de a véleményünkért elnézést sem fogunk kérni.

 

Focus
 

Klikkelj
Melyik közösségi oldalt használod a leggyakrabban?

Facebook (11 / 61%)
Instagram (3 / 17%)
Twitter (4 / 22%)
Egyik sem (0 / 0%)

Szavazatok száma: 18

Létrehozás időpontja:
2017-05-01 17:21:03

Szavazás lezárva:
2017-05-31 20:16:00


Lezárt szavazások
 
Oldal

Az oldal tárhelyét a G-portál biztosítja. 2017. április 8-án nyitottunk ki, a honlap témáját tekintve igazán egy kategóriába sem sorolható, legközelebb talán a blog, magazin címszavak állnak ahhoz amit mi elképzeltünk. Az oldalt két szerkesztő szerkeszti: Reya és Rella. Frissek/bejegyzések hetente többször várhatóak, de semmi sem biztos, sajnos nem tudunk semmit sem garantálni. Forrásaink között szerepel a Google, Wikipédia, Tumblr is. Az oldal kinézetét köszönjük Samnek és Aemynek.

E-mail cím: collagegp@gmail.hu

A Collage Web Gp üzemeltetéséből hasznunk nem származik. A honlapon lévő bejegyzések, információk, mind saját írás vagy gyűjtés (ez esetben a forrás is megtalálható). Az oldal tartalmának másolása TILOS.

 

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Főoldal

Klikkelj

2017.05.01. 17:27, Reya&Rella
Címkék: Klikkelj szavazás

Tegnap lezártuk az áprilisi szavazást. Arra voltunk kíváncsiak, hogy szerintetek túlzott önbizolamra vall-e, hogy ha valaki smink nélkül mozdul ki. Örülünk a végeredménynek, bár azt hittük lesz egy pár igen is. Szeretnénk megköszönni mindenkinek aki szavazott.

Ésss van egy újabb kérdésünk, ami ezúttal a közösségi oldalakhoz kapcsolódik, most az érdekel minket, hogy melyik oldalt használjátok a leggyakrabban a felsoroltak közül. Itt bal oldalt a Klikkelj modulban voksolhattok is.

Inspiráció #4

2017.04.30. 17:13, Reya&Rella
Címkék: Inspiráció

A mai inspirációs posztban erre a tanácsra esett a választásunk:

Mindennap írd le a legjobb dolgot, ami aznap történt veled. Visszaolvasva látni fogod, hogy mennyi csodálatos dolog van az életedben.

TOP 3 társasjáték(om)

2017.04.29. 19:30, Reya

Van aki szereti és van aki nem, de biztos, hogy mindenki játszott már legalább egyszer az életében társasjátékkal. A mai és egyben utolsó szabadidős bejegyzésben az én három kedvencemet ismertetem. Örülnék, ha hozzászólásban leírnátok melyek a ti top hármasotok!

A number 1 nem is volt kérdés számomra, ha valaki azt mondja, hogy társasjáték, rögtön a Labirintus elnevezésű logikai játék ugrik be. Elég kicsi voltam amikor megkaptuk (nekünk az eredeti verzió van meg), de mind a mai napig nagyon szeretem. Azért csalóka maga a játék, mert hiába érzed, hogy mindjárt megvan, az előtted és utánad következő személy mindig átrendezi a táblát, tehát nem tudsz nagyon előre gondolkodni, mert teljesen felesleges.

A társas leírása: Állandóan változó útvesztőben kell eligazodni a játékosoknak. A készletben található kártyákon szereplő tárgyakhoz a lehető legrövidebb úton el kell jutni. Vigyázat, a labirintus folyamatosan változik, egyes sorok eltolhatóak, így a cél egyre távolabb, vagy akár közelebb is kerülhet. A győztes az lesz, aki a legtöbb kártyát összegyűjtötte. Izgalmas játék kicsik és nagyok számára egyaránt. A készletben 1 játéktábla, 34 darab labirintus kártya, 24 titok kártya és 4 figura található. A játékban egyszerre 2-4 játékos vehet részt, a játékidő körülbelül 20-30 perc.

Imádom azokat a tévésorozatokat, amik krimik, de olvasni már nem szeretek ebben a témában. Viszont van egy Cluedo nevű szituációs, logikai társasjáték, ami egy bűncselekményre épül, a játékosok alakítják a gyanúsítottakat, a lényeg pedig az, hogy minél hamarabb megtaláld a tettest. Most már elég sok fajta változatban lehet kapni, többek között a gyerekeknek készült egy Junior változat, de van már Harry Potteres, Sherlock Holms-os is, úgyhogy bőven lehet választani a témákban.

Leírás: John Blacket holtan találják a háza középső termében, halálának oka, pontos helye és az elkövető ismeretlen. A rendőrök 6 gyanúsítottat találnak, akiknek a talált nyomokat nem árulják el. A játékosok a ház egy-egy lakóját vagy vendégét személyesítik meg, és mindegyikük célja, hogy saját maguk tisztázására megtalálják a válaszokat a három kérdésre. Ehhez a házban járkálva egymásnak tesznek fel kérdéseket, és a válaszok alapján, kizárásos módszerrel kell megtalálniuk azt, akit megalapozottan vádolhatnak meg a bűnténnyel.

 

A harmadik választottam pedig nem más, mint a Twister. Az előbbiekkel ellentétben ez nem logikai hanem ügyességi játék, ami elsőre egyszerűnek és könnyűnek tűnhet, de nem az, főleg ha nem vagy elég hajlékony. A vicces helyzetek miatt akár egy unalmasabb családi rendezvény vagy egy buli is feldobható vele.

Leírása: A Twister az összegabalyodás játéka! Rugalmasság, mozgékonyság, kitartás! Ezekre a tulajdonságokra lesz szükséged, hogy Te legyél a Twister bajnoka! Mennyire erősek a végtagjaid? Ez a mókás ügyességi játék hatalmas próbára teszi fizikai kitartásodat. Pörgess a táblával és mozdulj, a tábla szerinti utasítások alapján! Garantált jókedv, vidámság és nevetés vár rád és barátaidra, ha a Twistert választjátok!

 

Források: x x x

Érdekességek a fényképezésről

2017.04.28. 09:10, Rella

A mai napra is egy újabb érdekességes bejegyzést hoztam, viszont ezúttal nem a zenével, hanem - egy szintén népszerű, és hasznos elfoglaltsággal - , a fényképezéssel kapcsolatban olvasható pár érdekes, eddig kevésbé ismert tény.

Cheerleader effekt
A tanulmányok szerint az arcunk sokkal előnyösebb/vonzóbb, hogyha nem egyéni kép készítünk, hanem egy olyat, amin többen is szerepelnek. Ezt cheerleader effekt-nek nevezik.

Minden második másodpercben több képet készítünk, mint az egész emberiség az 1800-as években.
Manapság már egyre nehezebb kiszámolni, hogy évente hány képet készítünk, de íme néhány statisztika 2015-ből. Az emberek 730 billió képet osztottak meg abban az évben Facebook-on, 255 billiót WhatsApp-on és 22 billiót Instagramon. A Snapchat, We Chat és egyéb kisebb oldalakról nem is beszélve.

Miért nem mosolyogtak az emberek a régi képeken?
Ezzel kapcsolatban nagyon sok elmélet született az elmúlt években. Ezek közül azok voltak a legnépszerűbbek, hogy rosszak voltak a fogaik, vagy úgy gondolták, hogy rosszul, előnytelenül néznek ki mosollyal az arcukon. De igazából a fényképezés régen nem volt ilyen egyszerű, hanem akár órákig is eltartott egy-egy kép elkészítése. Órákig megőrizni a mosolyt pedig szinte lehetetlen feladat.

Képpel hamarabb visszakapod a tárcád.
Egy tanulmány szerint az is bebizonyosodott, hogy hamarabb visszakerül az elveszett pénztárca, ha kép is van benne. A felmérés részeként „véletlenül” elhagytak 240 darab pénztárcát Edinburg utcáin, hogy lássák mennyi kerül vissza. Nem is lett olyan rossz az arány, hiszen a pénztárcáknak majdnem a fele, 42%-a meglett. Azoknak a tárcáknak, amikben volt kép a 88%-a, a kutyusos képekkel ellátott tárcák 53% -a, családi képeseknek 48%-a, amikben pedig időskori képek voltak, azoknak a 28%-a került vissza az eredeti tulajdonosához. Amikben pedig egyáltalán nem volt kép, azoknak mindössze csak a 15 %-a lett meg.

Jobb vagy bal oldal?
Állandó, visszatérő kérdés lehet, hogy a jobb vagy a bal profilunk a jobb, és melyik oldalról érdemes képet készítenünk. Valószínűleg erre sem létezik 100%-os válasz, de ezzel kapcsolatban is végeztek kutatásokat, amikből kiderült,hogy  a bal profilunk előnyösebb, mint a jobb, ugyanis elvileg a bal profilunk sokkal több érzelem kimutatására alkalmas, ami esztétikailag szebb.

Minden idők legnézettebb fényképe a Windows XP Bliss nevő háttérképe.
A Bliss-t 1996-ban egy amerikai fotós, Charles O’Rear készítette Kanadában. Bár sokan azt mondják, hogy kicsit beleszerkesztettek a képbe, Charles állítja, hogy nem. További érdekesség még, hogy azóta szőlőültetvényeket ültettek a dombra, szóval így ebben a formában, már lehetetlen képet készíteni a helyről.

Tények forrása: X

Joss Stirling - Angel

2017.04.25. 16:38, Reya

Ha jól emlékszem eddig egyik bejegyzésben sem említtük az olvasást, mint szabadidős tevekénységet. Ugyan nem számít a legmenőbb hobbinak, de szeretek egy kicsit kiszakadni a valóságból és felfedezni eddig ismeretlen új helyeket, történeteket.

Joss Stirling – Angel

Bár olvastam az eddig megjelent részeket is, annyira nem hagyott bennem mélynyomott a sorozat, hogy rögtön olvasni akarjam a folytatást. A másik ok amiért elég vonakodva kezdtem bele az hogy nem igazán vagyok az a fesztiválokra járó lány, egyszerűen nem vonz a világuk. Szóval féltem, hogy unni fogom és napokig fogok szenvedni azzal, hogy egyáltalán végigolvassam, főleg, hogy bár megfogadtam, - hogy soha többet nem teszem mielőtt elolvasnék egy könyvet - de elolvastam pár véleményt a molyon, amik elég vegyesek voltak, de abban egyetértettek hogy elég lassan indul be a történet. Viszont ezek ellenére hatalmas csalódás ért. Jó értelemben.

Bemásolom ide a történet fülszövegét, hogy nagyjából tisztában legyetek a tartalommal:

Angel lobbanékony természetű. Nehezére esik palástolni azt a képességét, amellyel uralni tudja a vizet. Ám ahogy összetalálkozik a borongós, de jóképű Marcusszal egy nyári fesztiválon, ahol mindketten fellépnek, úgy érzi, mintha a hullámok őt is elsodornák: a fiú énekétől az ő lelke is dalra fakad. Kölcsönös vonzalmuk feltartóztathatatlanul tör előre, akár a dagály; ám Marcus bizalmatlansága Angel adottságával szemben még erősebbnek bizonyul. Hogy maradhatnak együtt, ha Marcus képtelen elfogadni Angel valódi énjét, és mit jelenthet ez kettejüknek? És ahogy a hurok egyre jobban szorul a savant közösség körül, legfőbb ideje eldönteni, hogy ki melyik oldalon áll. A nagysikerű Lélektársak-sorozat savantjainak szövevényes története ezzel az izgalmakkal és humorral átszőtt regénnyel folytatódik.

Aki számomra meglepetés volt az Angel, mert azt hittem nem fogom szeretni, de akkora boldogság bomba ez a csaj pozítiv életszemlélettel és egy „enyhe” hiperaktívsággal párosulva, hogy abszolút szerethető, annak ellenére, hogy elsőre – és sokadszorra is – egy kicsit soknak tűnhet, de szeretnéd Te is a barátaid körében tudni.

Igazából Angel volt az – a Benedict tesók ellenére is – aki elvitte a hátán a történetet.

Marcus – Angel lélektársa – nekem elég semleges kategória, lehet azért mert kicsit karót nyelt, és tökéletes ellentéte Angelnek, bár a végére egy kicsit megtanul lazítani. Az általa hozott döntések viszont – néhol – teljesen érthetetlennek, akkor is ha ismered az előéletét. Több mint biztos, hogy én nehezebben bocsátottam volna meg neki, lélektárs dolog ide vagy oda.

Bár az egyik gonosz szereplő egyértelmű hogy kicsoda, mivel nevén van nevezve és vállalja is, a „kisgonoszt” én jó csapatba tippeltem csak rossz személyre gondoltam.

Összességében én egyáltalán nem untam, a történet tempójával sem volt semmi problémám, és magával a sztorival sem, sőt szerintem ez egyik legjobb rész a sorozatban. Bár sorozat annyiban összefüggőek a részek, hogy valamilyen szinten kapcsolódnak az előző részben megismert szereplőkhöz – testvérek, barátok, rokonok, családtagok stb. – de sosem ugyanannak a párnak a története folytatódik.

Nyugodt szívvel ajánlom a könyvet egy unalmas délutánra, vagy ha csak egy kicsit kiakarsz szakadni a valóságból.

 

Alicia Vikander - A legbiztosabb magyar forrásod az Oscar-díjas színésznõrõl! Képek, cikkek, hírek, minden egy helyen!    *****    -----Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Design!----    *****    Nem lehet saját lovad? Nevelj virtuálisan ITT! Nevelj, versenyezz, licitálj szebbnél szebb lovakra!    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG -A LEGINFORMÁLTABB ÉS LEGTARTALMASABB MAGYAR HONLAP AZ ÉNEKESNÕRÕL - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! Azaz... Hol a sapkája??? Ó jaj! Most mi lesz? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Ha te is szereted az Arrow sikersorozat elbûvölõ házaspárját látogass el az ország egyetlen Olicity rajongói oldalára!    *****    Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony    *****    VIDEOJÁTÉK HONLAP! Retro játékoktól, a legújabbakig! Friss újdonság: Call of Duty: WWII és WoW: Battle for Azeroth!    *****    Kapható a VÖRÖS HÓ címû regény. Kaland és rejtély az örök fagy birodalmában. VÖRÖS HÓ. Részletek a weboldalon!    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! De hova lett a sapkája??? Ó jaj! Elmarad a Mikulás-nap??? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Legfrissebb videojátékok, fõleg Warcraft és FPS játék hírek! Blog, Airsoft, Tech! Kattints ide!    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok    *****    Hová bújnak a virágmanók, ha elered az õszi esõ? Nem találjátok ki? Nyuszi mama majd elárulja! Gyertek a Mesetárba!    *****    Nálam nincsenek AKCIÓK, minden elemzés BECSÜLET KASSZÁS, az oktatás pedig INGYENES! Keress oldalamon!    *****    Bavaria 42 2018ban is várunk szeretettel mindenkit egy felejthetetlen tengeri vitorlás túrára! Vitorlás tudás nem szükséges!! Bavaria 42    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - HA ELSÕKÉZBÕL SZERETNÉL INFORMÁLÓDNI, AKKOR ITT A HELYED - LEGFRISEBB HÍREK, KÉPEK, CIKKEK!    *****    Karácsonyra szép AJÁNDÉK egy Személyre szóló asztrológiai elemzés! Kinyomtatva és bekötve örök emlék marad!    *****    ***MUNKALEHETÕSÉG!*** Új cég, új lehetõség, ingyenes regisztráció! Ugye tudod, mit jelent elsõk között lenni...?!    *****    A legfrissebb videojátékokról olvashatsz híreket! Elemezzük a Call of Duty sorozat legújabb részét World War II    *****    A RENDKÍVÜLI horoszkóp akciók Karácsonyig tartanak,most rendelj saját illetve szeretteid részére elemzéseket. Kattints